A dekorációk szerepe az otthonunkban

lakás dekoráció

A saját otthonában mindenki szeretné jól érezni magát. Az alap bútordarabok a kényelmünket szolgálják, azonban egy lakás nem csak a komfortos bútoroktól válik igazán otthonossá, hanem a dekorációs elemektől, amelyekkel a bútorok polcait, a fali polcokat, a szekrények tetejét, a dohányzóasztalt vagy éppen a falakat díszítjük. A virágok pezsgést visznek az otthonunkba, míg a gyertyákkal romantikus és kellemes hangulatot teremthetünk. Mutatjuk, hogy miért a virágok, a dekoratív virágcserepek és a gyertyák a legfőbb kiegészítői az otthonunknak!

 

Hangulatteremtés gyertyákkal a lakásban, a teraszon, az erkélyen

Egy stílusos lakás bútorzatához passzoló gyertyák és gyertyatartók olyan pihentető térré alakíthatják az otthonunkat, amelyet a család minden tagja élvezhet. Míg régebben csak funkciót láttak el a gyertyák, ma már elsősorban a dekorációs szerepük kerül fókuszba.

Hogyan és mi alapján válasszunk a széles kínálatból gyertyákat és gyertyatartókat? Sok minden meghatározhatja a választást, de elsősorban a lakásunk stílusa lehet a mérvadó még abban az esetben is, ha csupán gyertyatartókról, gyertyákról van szó. A modernebb lakásokban jól mutatnak a fémből készült gyertyatartók, egy klasszikus otthonhoz leginkább a fából és porcelánból készültek illenek igazán. A rusztikus otthon pedig az aranyozott gyertyatartóknak adhat helyet.

A teraszon és az erkélyen is elhelyezhetünk ilyen dekorációs elemeket, hiszen egy-egy esti romantikus vacsorát nagyon jól fel tud dobni az asztalra helyezett üveg vagy egy felakasztható porcelán gyertyatartó.

Gyertyák terén sem kell csalódnunk, amikor felkeresünk egy üzletet vagy egy webáruházat, hiszen változatos anyagban, színben, méretben, formában és illatban készülnek ezek a kiegészítők. A gyertyák sokféleségében el is veszhetünk, de nem olyan nehéz a választás. Szín és forma tekintetében is segítségünkre lehet az otthonunk stílusa, illetve a saját egyéni ízlésünk, hiszen egyesek a visszafogott színeket kedvelik, mint a fehér vagy a bézs, mások viszont nem rettenek meg az élénkebb színektől sem. Azonban mégis a legtöbben a gyertyák illatát veszik figyelembe, hiszen mindenki más illatot szeretne az otthonába csempészni. Egyes emberek a természet közelségét szeretnék érezni, mások friss, citrusos aromákkal és megint mások kellemes virágillattal kívánják megtölteni az otthonukat. Ezek az emberek általában nem csak gyertyákkal, hanem élő és művirágokkal is díszítik a lakásukat és az erkélyüket.

Hangulatteremtés virágokkal, virágcserepekkel a lakásban, a teraszon, az erkélyen

A lakásunkban lévő növények a kellemes környezet létrehozásában lehetnek a segítségünkre. Ezeket a növényeket a lakás megannyi pontján elhelyezhetjük. A cserepes virágok helyet kaphatnak a konyha ablakában, a könyvespolcon, a szekrényen. A selyem tulipáncsokor ünnepi díszbe öltözteti az étkezőasztalt, de a konyhában is megállja a helyét. A virágládák és az erkélyládák pedig a teraszt és az erkélyt varázsolják meghitté.

Sokan döntenek a művirágok mellett. A jó minőségű művirágok éppúgy bensőségessé alakítanak egy-egy szobát, mint az élő társaik. Kiválasztásukra fordítsunk különös gondot, mint ahogyan a virágcserepek vásárlására is. A virágcserepek mindenképpen tükrözzék a lakásunk stílusát, ennek fényében választhatunk műanyag, terrakotta, fenyőfa, bronz anyagból készült virágcserepet is. A függő kaspók, virágládák, virágállványok pedig a terasz és az erkély üde színfoltjai lehetnek. Ha pedig valami különlegességre vágyunk, dönthetünk a többrészes, a felakasztható virágpiramis, az üvegházzal kombinált virágtartó, a virágszökőkút vagy a fémkosár mellett is.

A fotó forrása: Alena Ozerova / Shutterstock.com

Array