Halloween dekoráció otthonra

halloween dekoráció

A Halloween díszek mindig különleges hangulatot teremtenek otthonunkban. A dekorálásra nem csak akkor érdemes időt szakítani, ha túlvilági házibulit akarunk rendezni, hanem a magunk kedvére és az édességet gyűjtő gyermekek örömére is érdemes belevágni. Most nézzünk néhány egyszerű ötletet, amivel egy csapásra boszorkányos hangulatot teremthetünk!

Halloween lakásdekoráció

Igazából nem kell sok hozzá. Elég egy fekete színű, vastag bársony függöny, amire készen kapható pókhálót rakunk néhány ijesztő pókkal. A függönyök nagy felületen érvényesülnek, így rögtön egyedi hangulatot adnak a szobának.  Természetesen tovább fokozhatjuk a hatást, ha a nagyon színes lakástextíliákat elrámoljuk és elővesszük a sötét árnyalatúakat. Például az asztalterítőt is érdemes lecserélni fekete alátétekre. Az asztalon úgyis a szellemes, vámpíros sütemények és harapnivalók fognak helyet kapni, ami dekorációként is tökéletes lesz majd.

Halloween tök dekoráció

A tökfaragás náluk sosem maradhat el, mert nagyon jó móka elkészíteni és a dekorációnak is mindig szerves részét képezi. Általában többet is faragunk, így kerül egy a bejárati ajtó elé, egy az ablakba és persze egy a nappaliba is. Esténként meggyújtunk bennük egy teamécsest, ami az imbolygó lángjával egyedi fényeket csal a szobába. Minden évben érdemes újabb mintákat kipróbálni és akár egy tök szépségversenyt, akarjuk mondani egy rondasági versenyt is tarthatunk a családban. 

Boszorkányos, vámpíros jelmezek 

Halloween este előbújnak a vámpírok, boszorkányok, zombik, hogy együtt mulassák át az estét. Egy ilyen házibulinak kísérteties hangulata van, amit érdemes kipróbálni akár családi körben is. A kisgyermekek is élvezni fogják, hogy beöltözhetnek például Drakulának és ezen az estén talán még a paradicsomlevet is szívesen megisszák majd. A jelmezben fogadhatjuk a “Csokit vagy csalunk!” felkiáltással becsengető gyerekeket is, ami felnőttként is élmény lesz. Így vagy úgy, egy biztos, boszorkányos éjszakára számíthatunk a Halloween estéjén. Ezért érdemes a kényelemről sem megfeledkezni, ha valamelyik zombi elfáradna a buliban vagy esetleg maga Drakula gróf szeretne lepihenni napfelkeltekor. Néhány természetesen fekete színű bársony díszpárna a kanapén megfelelő lesz erre a célra vagy akár egy vérfagyasztó közös mozizáshoz is. 

Ezekkel a kiegészítőkkel egyszerűen varázsolhatunk földöntúli hangulatot otthonunkba. Ha minden évben egy-egy lakásdekorációval bővítjük a kellékeket, akkor pár év alatt már egy komplett szettünk lesz, amivel a legveszedelmesebb lényeket idézhetjük meg akár egy fergeteges buliba is! 

Array