Sok háztartásban elképzelhetetlen a húsvét kaszinótojás nélkül, de karácsonykor és szilveszterkor is szívesen fogyasztjuk. Egy kis kreativitással a kaszinótojás a halloweeni bulik kevelt étele is lehet!
Hozzávalók:
- 10 db tojás
- 4 evőkanál tejföl
- 2 evőkanál majonéz
- 2 teáskanál mustár
- só
- frissen őrölt feketebors
- 20 db fekete olívabogyó
Halloweeni kaszinótojás recept:
1 Főzd meg a tojásokat bő vízben. A forrástól számított 10 percig főzd, utána vedd le a tűzről és hideg vízben hűtsd ki.
2. Ha kihűltek a tojások, pucold meg őket.
3. Egy éles késsel hosszában vágd félbe a főtt tojásokat.
4. A tojássárgákat tedd egy tálba.
5. Add a tojássárgához a tejfölt, mustárt, majonézt, sót, borsot, és jó alaposan keverd össze.
6. Töltsd a tojássárgás krémet egy nyomózsákba, nyomd bele a tojásfehérje mélyedéseibe.
7. Készítsd el az olívabogyó pókokat. Vágd hosszában félbe az olívabogyót, és az egyik felét tedd a kaszinótojás tetejére. A másik felét pedig csíkozd fel, ezek lesznek a pók lábai. Ezeket is rakd fel a tojás tetejére.
A kaszinótojáshoz készíthetsz franciasalátát is.
Olvasd el ezeket a halloweeni cikkeket is!





