Szaftos, puha, fűszeres sütőtök kenyér, a legjobb, ami a sütőtökkel történhet!
Sütőtök kenyér hozzávalók:
- 240 g liszt
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1/4 teáskanál őrölt gyömbér
- 1/4 teáskanál őrölt szerecsendió
- 1/2 teáskanál só
- 1/2 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 112 g vaj
- 250 g cukor
- 225 g sütőtök püré
- 60 g tejföl
- 2 db tojás (nagy)
- 1 teáskanál vanília kivonat
Sütőtök kenyér elkészítése:
1.Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
2. Bélelj ki sütőpapírral egy 20 x 10 cm-es gyümölcskenyér formát.
3. Keverd össze egy tálban a lisztet, sót, sütőport, szódabikarbónát, fahéjat, gyömbért, szerecsendiót.
4. Tedd egy másik tálba a felolvasztott, és langyosra hűlt vajat, tojást, sütőtök pürét, vanília kivonatot, tejfölt és egy kézi robotgép segítségével keverd simára.
5. Több részletben add a lisztes keveréket a nedves hozzávalókhoz és egy spatula segítségével keverd össze, míg a tészta össze nem áll.
6. Tedd a sütőtök kenyér masszáját a sütőformába és süsd 50-60 percig, míg a beleszúrt fogpiszkáló tisztán nem jön ki belőle.
7. Vedd ki a sütőből a sütőtök kenyeret és hűtsd ki.
Tipp
A sütőtök kenyér tésztájába keverhetsz csokidarabokat, aszalt gyümölcsöket, magvakat is!