A frankfurti leves az egyik legkedveltebb őszi/téli levest, amit még különlegesebbé tehetünk, ha sütőtököt rakunk bele. Így készül a sütőtökös frankfurti leves.
Hozzávalók:
- 20 dkg frankfurti virsli
- 40 dkg kelkáposzta
- 30 dkg sütőtök
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál liszt
- 2 dl tejföl
- olaj
- 1 evőkanál majoranna
- 1/2 kávéskanál őrölt kömény
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 1 evőkanál só
- 1 csipet bors
Sütőtökös frankfurti leves elkészítése:
1.Készítsd elő az alapanyagokat:
- karikázd fel a virslit
- aprítsd fel a vöröshagymát és fokhagymát
- pucold meg a sütőtököt és kockázd fel
- vágd ki a kelkáposzta torzsáját és csíkozd fel
2. Egy lábosban melegítsd fel egy kevés olajat kb. 2 evőkanálnyit, és pirítsd meg a virsli karikákat, majd vedd ki a virsliket a lábosból és tedd őket félre. Azzal, hogy pirítod a virslit gazdagabb lesz a leves íze, mintha csak belefőznéd. Vannak, akik külön edényben pirítják meg a virslit, de akkor a virsli pörzsanyagai nem kerülnek a levesbe, ezek az ízek elvesznek és többet is kell mosogatni.
3. Tegyél egy kevés olajat a lábosba és párold üvegesre a vöröshagymát.
4. Add a fokhagymát is vöröshagymához, majd a felkockázott sütőtököt és pirítsd körbe néhány perc alatt.
5. Húzd le a tűzről és keverd hozzá a fűszerpaprikát, majd öntsd fel kb. 1,5 liter forró vízzel.
6. Add hozzá a kelkáposztát és a fűszereket majorannát, köményt, sót, borsot.
7. Főzd a sütőtökös frankfurti levest alacsony lángon, míg a sütőtök meg nem puhul.
8. A tejfölt keverd simára a liszttel, majd adj hozzá egy merőkanállal a levesből és keverd össze, majd öntsd a tejfölös habarást a leveshez és keverd össze.
9. Végül add a sült virsli karikákat a leveshez, és már kész is a sütőtökös frankfurti leves!
További frankfurti leves recepteket találsz a frankfurtileves.com weboldalon.