Sütőtökös sajttorta

sütőtökös sajttorta

A sajttorta az egyik legnépszerűbb desszert az Egyesült Államokban, így érthető, hogy halloween és az őszi szezon sem múlhat egy saját sajttorta variáció nélkül. Az édes sütőtök nem csak a sütőtökös pitében, de sütőtökös sajttortában is nagyon finom.

Sütőtökös sajttorta hozzávalók:

Kekszes alaphoz:

Sajttorta krémhez:

  • 140 g sütőtök püré
  • 315 g mascarpone
  • 85 g finomítatlan nádcukor (ha nincs, akkor kristálycukor)
  • 2 db tojás
  • 1 csapott evőkanál keményítő
  • 1 púpos kávéskanál sütőtök fűszerkeverék vagy mézeskalács fűszerkeverék

Sütőtökös sajttorta recept:

1 Készítsd el a sütőtök pürét, a leírást itt találod.

2. A kekszet daráld le egy késes aprítóban, keverd hozzá az olvasztott vajat, és nyomkodd egy sütőpapírral bélelt tortaforma aljába. Tedd a hűtőbe, míg a krém készül, hogy megszilárduljon.

3. A tojásokat keverd el a cukorral, keményítővel és a sütőtök fűszerkeverékkel.

4. Add hozzá a szobahőmérsékletű mascarponét és keverd simára, kicsi habosítsd.

5. Végül add a krémhez a sütőtököt is. Lehetőleg homogén legyen a krém, lehet hogy szükség lesz botmixerre, hogy ezt sikerüljön elérni.

6. Kóstold meg a krémet, az íz függ attól is, hogy mennyire édes sütőtök. Ha szükséges adj még hozzá cukrot.

7. Óvatosan öntsd a sütőtökös krémet a kekszes alapra, és egyengesd el.

8. Tedd a sütőtökös sajttortát 160 fokra előmelegített sütőbe, és süsd fél órát légkeveréssel.

9. Vedd le a hőfokot 120 fokra, és süsd még kb. 35 percig. Egyes elméletek szerint gőzben szebben sül a sajttorta, így a sütő aljába tehetsz egy tálban egy kevés vizet.

10. A sütőtökös sajttorta akkor készül el, amikor a közepe még kicsit remegős. Hűlés közben még szilárdulni fog.

11. Zárd el a sütőt, és hagyd a sütőtökös sajttortát a sütőben kihűlni. Ha kihűlt, tedd hűtőbe, és pár óra múlva már fogyasztásra kész!

Summary
recipe image
Recipe Name
Sütőtökös sajttorta
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)