Tök rajz készítése lépésről lépésre

tök rajz

A tök halloween egyik legnépszerűbb szimbóluma. Október környékén úton, útfélen találkozunk vele. A tök rajz készítése ezért elkerülhetetlen ezen az ünnepen, főleg ha gyerekek is vannak a családban. Mi sem egyszerűbb, mint lerajzolni egy szuper kis tököt, ami ideális, ha halloween ünnepére készültök a gyerek(ek)kel. De akár a halloween parti egyik díszítőeleme is lehet, ha terveztek ilyet.

Tök rajz készítése lépésről lépésre

  1. Kezdésnek rajzolj egy lapított tojás alakot. Nem gond, ha nem annyira szabályos (a képen sem az), sőt, a tök a való életben sem olyan nagyon szabályos, így még jót is tesz neki
  2. A tojásforma belső felén húzz apró csíkokat, így a tök élethűbb lesz (ezeket a vonalakat a tök többi “szeletében” is be kell majd rajzolni).
  3. Ezt követően a lapított tojás mindkét oldalára rajzolj egy-egy félkört, és ezeket is csíkozd be a vonal belső peremén.
  4. Ezután megint rajzolj egy-egy félkört az előzőleg elkészített félkörök mellé és ezeknek a belső szélére is rajzolj apró vonalakat. Így el is készült maga a tök, most jöjjön a tök szára és egy kis kunkori inda.
  5. Az elkészült tök rajz tetejére készíts egy kampó alakot (olyat, mintha a vállfa akasztó részét rajzolnád).
  6. Majd rajzolj egy másik nagyobb vonalat a kampó alak mentén, hogy vastagabb legyen a tök szára.
  7. A szár tövébe rajzolj egy kis vonalat (ahogy a képen látod), így a szára is élethűbb lesz.
  8. Ezután készítsd el a kunkori indát, ahogyan a 8. 9. és 10. képen látod.

tök rajzolás lépésről lépésre

A tök rajz elkészítése után…

A tök rajz készítése csak egy a sok mókás rajz közül, amit elkészíthetsz gyermekeddel. Nézd meg a többi egyszerű rajzot is, ami sokat segít neked, hogy lépésről lépésre tudd elkészíteni a kívánt rajzokat. Ha pedig nagyon belemerültél és közben rájössz, hogy érdekel a rajzolás, szívesen fejlesztenéd rajztudásod, akkor jelentkezz egy rajztanfolyamra.

A jobb agyféltekés rajzolás technikája segítségedre lehet, hogy akár pár óra alatt olyan mértékben fejlődjön a rajztudásod, amiről még álmodni sem mertél korábban. Ráadásul a módszer elsajátításával nemcsak a rajztudásodat, de a kreativitásodat is fejleszteni tudod. Arról nem is beszélve, hogy hihetetlen módon lendít az önbizalmadon is. Ezért bátran vágj bele egy jobb agyféltekés rajztanfolyam elkezdésébe.

Forrás: a cikk eredetileg a rajzoljbabat.hu oldalon jelent meg, a képek felhasználása és a tartalom újraközlése a szerző engedélyével történt.

Array