Vérfagyasztó sangria halloweenre

sangria halloweenre

Egy jó nagy kancsó sangria adhatja meg az igazi buli hangulatot a halloweeni partyn.  A sangria szó a spanyol sangre szóból ered, ami vért jelent, ami az ital vérvörös színére utal, és emiatt ez a népszerű spanyol ital nem csak a nyári kánikulában esik jól, hanem nagyon jól passzol a halloween bulikhoz is. Egy kis fantáziával és dekorációval klasszikus halloweeni italt lehet belőle varázsolni.

Ami még az előnye, hogy készülhet alkoholmentes változatban is, így a gyerekek is fogyaszthatják.

Klasszikus sangria:

Hozzávalók:

  • 1 liter vörösbor
  • 2 db narancs
  • 2 db citrom
  • 4 db őszibarack
  • 3 evőkanál cukor
  • 1,5 dl szóda
  • narancslikőr ízlés szerint, pl cointreau
  • jég

Elkészítése:

1.Hámozd meg az őszibarackokat, kockázd fel, tedd egy edénybe és öntsd rá a vörösbort.

2. Add hozzá a cukrot valamint a narancsok és citromok levét.

3. Tedd a hűtőbe állni legalább egy órára.

4. Add a sangriához a szódát a cointreau-t és jeget.

5. Díszítsd a sangriát narancs és citrom szeletekkel.

Alkoholmentes sangria gyerekeknek

Hozzávalók:

  • 1 liter szőlőlé (piros)
  • 0,5 liter narancslé
  • 1,5 liter sprite (a spanyolok gaseosa nevű üdítőt használnak, de nálunk ez nehezen beszerezhető)
  • 2 db alma
  • 1 db citrom
  • 2 db narancs

Alkoholmentes sangria elkészítése:

1.Öntsd egy jó nagy kancsóba vagy bólés tálba a szőlőlevet, narancslevet és a sprite-ot.

2. Mosd meg jó alaposan a narancsot és a citromot és vágd kb. egyforma cikkelyekre. 

3. Mosd meg az almákat is, vágd cikkelyekre.

4. Add a feldarabolt narancsot, citromot és almát a sangriához.

5. Tedd a hűtőbe legalább egy órára, hogy az ízek összeérjenek.

Tippek az alkoholmentes sangriához

  • Tehetsz egy kevés frissen facsart citromlevet is bele.
  • Vannak, akik tesznek még bele cukrot, vagy egyéb édesítőt például mézet. Ha édesebbre szeretnéd, Te is rakhatsz bele, de a gyümölcslevek és az üdítő is elég édes, nincs feltétlenül szükség több cukorra.
Summary
recipe image
Recipe Name
Sangria
Published On
Total Time