Az alma a Halloween egyik szimbóluma, az alma halászat az egyik tradicionális Halloween szokás, és a karamellás alma nélkül is elképzelhetetlen a Halloween. Eredetileg mikor a gyerekek bekopogtattak a házakba a „Csokit vagy csalunk” felkiáltással, karamellás almát kaptak, de mára ezt felváltotta a csoki.
Karamellás alma hozzávalók:
- 6 db alma
- 40 dkg kristálycukor
- 60 ml kukorica szirup, vagy méz
- 60 ml víz
- 12 dkg habtejszín
- 2 evőkanál vaj
- 1 teáskanál vaníliás cukor vagy vaníliakivonat
- 1 csipet só
- 6 db fanyárs
- darált dió opcionális
- piros ételfesték opcionális
Karamellás alma elkészítése:
1.Mosd meg jó alaposan az almákat meleg vízben, és töröld őket szárazra.
2. Szúrj mindegyik alma közepébe a tetejéről egy fanyársat.
3. Tegyél sütőpapírt egy sütőlemezre.
4. Egy magas falú lábosban alacsony hőfokon melegítsd össze a cukrot, kukorica szirupot, és a vizet. Főzd addig, míg a cukor el nem olvad, időnként keverd át.
5. Tegyél fedőt a lábosra, és főzd tovább így fél percig.
6. Vedd le a fedőt, és főzd tovább, míg aranybarna nem lesz, ez kb. még 8 perc.
7. Vedd le a tűzről, és öntsd hozzá óvatosan a szobahőmérsékletű tejszínt és keverd el.
8. Add hozzá a vajat, sót, vaníliát és keverd össze, majd hagyd állni néhány percig.
9. Fogd meg a pálcánál az almát, és óvatosan forgasd a karamellbe, úgy hogy mindenhol egyenletesen befedje.
10. Ha szeretnéd megszórhatod darált dióval a karamellás almát.
11. Tedd a karamellás almát a sütőpapírra, és várd meg míg kihűl a karamell.
Olvasd el ezeket a halloweeni cikkeket is!





