Boszorkány ujjak sütemény

boszorkány ujjak sütemény halloweenre

Nincs halloween kreatív, ijesztő nasik nélkül, mint például a boszorkány ujjak sütemény. Nem is bonyolult elkészíteni, a gyerekek is besegíthetnek az ujjak formázásába.

Hozzávalók:

  • 120 g vaj
  • 60 g porcukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csipet só
  • 1 db tojás
  • 1/2 kávéskanál sütőpor
  • 220 g liszt
  • 10-12 szem mandula
  • piros színű lekvár

Boszorkány ujjak sütemény recept:

1 Tedd a szobahőmérsékletű vajat egy keverőtálba.

2. Szitáld hozzá a porcukrot.

3. Add hozzá a sót, a reszelt citromhéjat és a tojást.

4. Kézi robotgép segítségével keverd simára.

5. Add a masszához a sütőport és a lisztet több részletben, és már egy fakanállal keverd össze.

6. Végül a kezeddel gyúrd össze a tésztát, formázz belőle egy gombócot. Takard le alufóliával és tedd a hűtőbe 30 percre.

7. A tészta pihentetése után vedd ki a hűtőből. Melegítsd elő a sütőt 160 fokra és bélelj ki sütőpapírral egy tepsit.

8. Csípj le egy darabot a tésztából és formázz egy rudat belőle. Alakítsd ki az ujjperceket, és egy késsel készíts keresztben bevágásokat.

9. A boszorkány ujj végére nyomj a tésztába egy szem mandulát, ez lesz a boszorkány körme.

10. Vedd ki a mandulát, és a helyét kend meg piros lekvárral, ez szimbolizálja a vért, és tedd vissza a mandulát. A kész boszorkány ujjat helyezd a sütőpapírral bélelt tepsire.

11. A többi boszorkány ujjat is készítsd el ugyanígy.

12. Tedd a 160 fokra előmelegített sütőbe, és süsd 15 percig, majd várd meg, míg kihűl.

 

kép: canva.com

Summary
recipe image
Recipe Name
Boszorkány ujjak sütemény
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Array