Nincs halloween kreatív, ijesztő nasik nélkül, mint például a boszorkány ujjak sütemény. Nem is bonyolult elkészíteni, a gyerekek is besegíthetnek az ujjak formázásába.
Hozzávalók:
- 120 g vaj
- 60 g porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csipet só
- 1 db tojás
- 1/2 kávéskanál sütőpor
- 220 g liszt
- 10-12 szem mandula
- piros színű lekvár
Boszorkány ujjak sütemény recept:
1 Tedd a szobahőmérsékletű vajat egy keverőtálba.
2. Szitáld hozzá a porcukrot.
3. Add hozzá a sót, a reszelt citromhéjat és a tojást.
4. Kézi robotgép segítségével keverd simára.
5. Add a masszához a sütőport és a lisztet több részletben, és már egy fakanállal keverd össze.
6. Végül a kezeddel gyúrd össze a tésztát, formázz belőle egy gombócot. Takard le alufóliával és tedd a hűtőbe 30 percre.
7. A tészta pihentetése után vedd ki a hűtőből. Melegítsd elő a sütőt 160 fokra és bélelj ki sütőpapírral egy tepsit.
8. Csípj le egy darabot a tésztából és formázz egy rudat belőle. Alakítsd ki az ujjperceket, és egy késsel készíts keresztben bevágásokat.
9. A boszorkány ujj végére nyomj a tésztába egy szem mandulát, ez lesz a boszorkány körme.
10. Vedd ki a mandulát, és a helyét kend meg piros lekvárral, ez szimbolizálja a vért, és tedd vissza a mandulát. A kész boszorkány ujjat helyezd a sütőpapírral bélelt tepsire.
11. A többi boszorkány ujjat is készítsd el ugyanígy.
12. Tedd a 160 fokra előmelegített sütőbe, és süsd 15 percig, majd várd meg, míg kihűl.
kép: canva.com