A pizza az egyik legnépszerűbb étel a világon, és szuper party étel is, hiszen mindenki szereti, változatosan lehet elkészíteni. Egy kis kreativitással Te is készíthetsz könnyedén halloween pizzát, ami a garantáltan a halloween buli egyik sztárja lesz.
Halloween pizza kezdőknek
Ha nem vagy konyhatündér, vagy nem akarsz a pizza tészta kelesztésével bajlódni, akkor dolgozhatsz fagyasztott pizzával is. Margherita vagy szalámis pizzát vegyél, és egy adag olívabogyóra lesz még szükséged.
Vágd félbe hosszában az olívabogyót, az egyik felét tartsd meg, ez lesz a pók teste. A másik felét pedig karikázd fel, abból lesznek a pók lábai.
Tedd a fagyasztott pizzára az olívabogyó pókokat, a szalámikat is kidekorálhatod, és süsd meg. A fagyasztott pizza sütéséről bővebben a linkre kattintva tudsz olvasni.
Készíthetsz mini pizzákat is
Nem csak nagy pizzát süthetsz, hanem mini, egyszemélyes pizza falatkákat is, így mindegyik mini pizzára kerül egy olívabogyó pók.
Halloween pizza haladóknak
Ha magad készítesz a pizzatésztától kezdve a szószón át mindent, úgy még több lehetőséged van egyedi halloween pizzát alkotni. Ha maradunk a pókos vonalnál, sajtból a pók hálóját is megformázhatod.
A sajtból pedig szellemeket is formázhatsz.
Pizza házilag:
Hozzávalók:
- 4 db kisebb pizzához
- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő (fél kocka)
- 3 dl víz
- 3 evőkanál extraszűz olívaolaj
- 1 teáskanál cukor
- 1 teáskanál só
Pizza tészta házilag:
1.Futtasd fel az élesztőt. Tedd a kézmeleg (de semmiképpen sem forró, ha túl meleg a víz az élesztőgombák elpusztulnak és nem fog megkelni a tészta) vizet egy tálba vagy pohárba, keverd el benne az olívaolajat és a cukrot. Morzsold bele az élesztőt és várd meg, míg habos nem lesz.
2. Szitáld a lisztet és a sót egy nagy tálba, és készíts a közepére egy mélyedést a kezeddel. (Vannak, akik ezt egy nyújtódeszkán szokták csinálni, én is próbáltam úgy, de volt, hogy kifolyt az élesztős víz, mikor beleöntöttem a mélyedésbe, ezért könnyebbnek találom ezt egy tálban végezni, ahol a folyadék nem tud kiszökni.)
3. Öntsd az élesztős vizet a liszt mélyedésébe, és egy villával körkörös mozdulatokkal kezd a lisztet a folyadékba keverni.
4. Innen folytasd kézzel, gyúrd össze a pizza tésztát, addig folytasd míg már nem ragad, nem tapad a kezedre.
5. Vékonyan kenj ki olívaolajjal egy tálat, tedd bele a pizza tésztát, a tetejét is kend át egy kevés olívaolajjal. A legegyszerűbb ezt az ujjaiddal csinálni.
6. Takard le a pizza tésztát, és meleg helyen keleszd kb. 1 órát.
7. Ha a pizza tészta a duplájára kelt, tedd ki egy lisztezett deszkára és gyúrd át.
8. Vágd 4 nagyjából egyformára a tésztát. Ha nagyobb pizzákat szeretnél készíteni, akkor csak két darabba is vághatod, és gyúrd át mindegyik tészta golyót.
9. Takard le a pizza tészta golyókat, és keleszd még 15 percig. Ha nem használod fel azonnal, akkor fóliába csomagolva tedd a hűtőbe.
10. Amíg kel a pizza tészta, addig előmelegítheted a sütőt és előkészítheted a feltéteket a pizzához.
Pizzaszósz készítése
Hozzávalók:
- 1 db hámozott paradicsom konzerv (400 g)
- 1 teáskanál toscana fűszerkeverék
- só
- cukor (opcionálisan)
Egyszerű pizzaszósz főzés nélkül:
1.A paradicsomkonzervet egy botmixerrel vagy egy turmix segítéségével pürésítsd.
2. Kóstold meg az így kapott paradicsomszószt. Erre azért van szükség, mert nem egyformán édeskés mindegyik.
3. Keverd hozzá a toscana fűszerkeveréket.
4. Sózd meg ízlésed szerint.
5. Ha édeskésen szereted, adhatsz hozzá cukrot is. Én nem szoktam hozzárakni, jobban kedvelem a természetes ízeket.
Ha diétás vagy gluténmentes pizzából szeretnél halloween pizzát készíteni, próbáld ki a cukkini alapú pizza tésztát.