Karamellás alma

karamellás alma

Az alma a Halloween egyik szimbóluma, az alma halászat az egyik tradicionális Halloween szokás, és a karamellás alma nélkül is elképzelhetetlen a Halloween. Eredetileg mikor a gyerekek bekopogtattak a házakba a  “Csokit vagy csalunk” felkiáltással, karamellás almát kaptak, de mára ezt felváltotta a csoki.

Karamellás alma hozzávalók:

  • 6 db alma
  • 40 dkg kristálycukor
  • 60 ml kukorica szirup, vagy méz
  • 60 ml víz
  • 12 dkg habtejszín
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 teáskanál vaníliás cukor vagy vaníliakivonat
  • 1 csipet só
  • 6 db fanyárs
  • darált dió opcionális
  • piros ételfesték opcionális

Karamellás alma elkészítése:

1.Mosd meg jó alaposan az almákat meleg vízben, és töröld őket szárazra.

2. Szúrj mindegyik alma közepébe a tetejéről egy fanyársat.

3. Tegyél sütőpapírt egy sütőlemezre.

4. Egy magas falú lábosban alacsony hőfokon melegítsd össze a cukrot, kukorica szirupot, és a vizet. Főzd addig, míg a cukor el nem olvad, időnként keverd át.

5. Tegyél fedőt a lábosra, és főzd tovább így fél percig.

6. Vedd le a fedőt, és főzd tovább, míg aranybarna nem lesz, ez kb. még 8 perc.

7. Vedd le a tűzről, és öntsd hozzá óvatosan a szobahőmérsékletű tejszínt és keverd el.

8. Add hozzá a vajat, sót, vaníliát és keverd össze, majd hagyd állni néhány percig.

9. Fogd meg a pálcánál az almát, és óvatosan forgasd a karamellbe, úgy hogy mindenhol egyenletesen befedje.

10. Ha szeretnéd megszórhatod darált dióval a karamellás almát.

11. Tedd a karamellás almát a sütőpapírra, és várd meg míg kihűl a karamell.

Summary
recipe image
Recipe Name
Karamellás alma
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time