Sütőtökös kuglóf – gluténmentes

gluténmentes sütőtökös kuglóf

Sütőtökös kuglóf egészséges változata, gluténmentes, cukormentes, laktózmentes recept.

Gluténmentes sütőtökös kuglóf hozzávalók:

  • 40 dkg barna rizsliszt
  • 1 csomag sütőpor (12 g)
  • 1 csipet só
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 6 tojás
  • 15 dkg eritrit
  • 15 dkg kókuszolaj
  • 40 dkg sült sütőtök hús
  • kókuszmargarin és barna rizsliszt a forma kikenéséhez

Sütőtökös kuglóf elkészítése:

1.Ez a mennyiség egy nagy kuglófformához való, kisebb (kb. 16 cm-es) formához le kell felezni az adagokat! A sütőtök sütésének folyamatát nem írom a recepthez, de ezzel kell kezdeni!

2. Bekapcsoltam a sütőt 180°C-ra, hogy előmelegedjen, mire elkészül a tészta.

3. Összekevertem a száraz hozzávalókat, tehát a barna rizsliszttel a sütőport, a sót és a fahéjat.

4. A tojást egy másik tálban felhabosítottam az eritrittel, majd hozzáöntöttem a folyékonyra melegített kókuszolajat. Beleforgattam az összenyomkodott sült sütőtököt, majd a lisztes keveréket is, és jól összekevertem.

5. A kuglófforma belsejét átkentem kókuszmargarinnal, majd kiliszteztem barna rizsliszttel. Beleöntöttem a masszát és az előmelegített sütőbe tettem.

6. Ez a mennyiség kb. 40-45 perc alatt lett kész, tűpróbát mindenképp szükséges végezni! Amikor elkészült, hagytam, hogy a formában hűljön ki a sütemény.

sütőtökös kuglóf recept

A recept eredetileg a nemkifogaspco.hu weboldalon lett publikálva, ahol további egészséges recepteket találsz, és a szerző engedélyével lett publikálva.

Summary
recipe image
Recipe Name
Sütőtökös kuglóf - gluténmentes
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time