Sütőtökös kuglóf egészséges változata, gluténmentes, cukormentes, laktózmentes recept.
Gluténmentes sütőtökös kuglóf hozzávalók:
- 40 dkg barna rizsliszt
- 1 csomag sütőpor (12 g)
- 1 csipet só
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 6 tojás
- 15 dkg eritrit
- 15 dkg kókuszolaj
- 40 dkg sült sütőtök hús
- kókuszmargarin és barna rizsliszt a forma kikenéséhez
Sütőtökös kuglóf elkészítése:
1.Ez a mennyiség egy nagy kuglófformához való, kisebb (kb. 16 cm-es) formához le kell felezni az adagokat! A sütőtök sütésének folyamatát nem írom a recepthez, de ezzel kell kezdeni!
2. Bekapcsoltam a sütőt 180°C-ra, hogy előmelegedjen, mire elkészül a tészta.
3. Összekevertem a száraz hozzávalókat, tehát a barna rizsliszttel a sütőport, a sót és a fahéjat.
4. A tojást egy másik tálban felhabosítottam az eritrittel, majd hozzáöntöttem a folyékonyra melegített kókuszolajat. Beleforgattam az összenyomkodott sült sütőtököt, majd a lisztes keveréket is, és jól összekevertem.
5. A kuglófforma belsejét átkentem kókuszmargarinnal, majd kiliszteztem barna rizsliszttel. Beleöntöttem a masszát és az előmelegített sütőbe tettem.
6. Ez a mennyiség kb. 40-45 perc alatt lett kész, tűpróbát mindenképp szükséges végezni! Amikor elkészült, hagytam, hogy a formában hűljön ki a sütemény.
A recept eredetileg a nemkifogaspco.hu weboldalon lett publikálva, ahol további egészséges recepteket találsz, és a szerző engedélyével lett publikálva.