Sütőtökös brownie

márványos mascarponés csokis sütőtökös brownie

Ki ne szeretné a szaftos csokis browniet, de lehet még fokozni az élvezeteket, ha egy sütőtökös mascarponés réteggel kiegészítjük. Így egy isteni finom márványos sütőtökös browniet kapunk, ami garantáltan elfogy pillanatok alatt.

Sütőtökös brownie hozzávalók:

  • 200 g étcsokoládé
  • 120 g vaj
  • 220 g cukor
  • 3 tojás
  • 150 g liszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • 70 g sütőtök püré
A tetejére:
  • 250 g mascarpone
  • 200 g sütőtök püré
  • 1-2 evőkanál barna cukor

Sütőtökös brownie elkészítése:

1 Tördeld egy hőálló tálba a csokit és a vajat.

2. Vízgőz felett lassan olvaszd fel. Figyelj rá, hogy a tál alja ne érjen a vízbe, és keverd át időnként, hogy le ne égjen. Ha úgy egyszerűbbnek találod, a csokit olvaszthatod mikróban is.

3. Keverd az olvasztott csokihoz a kristálycukrot.

4. Ha már nem tűzforró a csoki, egyesével add hozzá a tojásokat és keverd simára. Ha túl meleg a csoki, a tojásból rántotta lehet, ezt el kell kerülni.

5. Egy másik tálban keverd össze a lisztet, sót, sütőport.

6. Szitáld a lisztes keveréket a csokis masszába.

7. Bélelj ki sűtőpapírral egy 27×27 cm-es sütőtálat, lehetőleg porcelán legyen, és nem fém.

8. Simítsd a brownie masszáját a sütőpapírral bélelet sütőtálba.

9. Keverd simára a mascarponét, sütőtökpürét és cukrot.

10. Simítsd a sütőtökös krémet a csokis massza tetejére.

11. Szúrj egy kanál nyelét a tésztába, és rajzolj bele nyolcasokat, hogy márványos legyen a sütőtökös brownie.

12. Tedd 175 fokra előmelegített sütőbe, és süsd 30-35 percig a sütőtökös brownie.

13. A piskótával ellentétben a brownienál az a jó, ha a közepe ragacsos marad. Várd meg, míg kihűl, akkor lehet szeletelni.

Próbáld ki ezeket a brownie recepteket is:

.

Summary
recipe image
Recipe Name
Sütőtökös brownie
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time