Omlós sütőtökös keksz csoki darabokkal, a sütőtöktől igazán különleges az íze.
Hozzávalók:
- 20 dkg sütőtök püré
- 30 dkg finomliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál fahéj
- 1/2 teáskanál őrölt gyömbér
- csipet só
- 180 g barnacukor
- 10 dkg puha vaj
- 2 tojás
- 1 teáskanál vanília eszencia
- 10 g csokilencse vagy étcsoki
Sütőtökös keksz elkészítése:
1 Melegítsd elő a sütőt 175 fokra.
2. Egy tálban keverd össze a száraz hozzávalókat, lisztet, sütőport, szódabikarbónát, sót, fahéjat és gyömbért.
3. Egy másik tálban kézi robotgéppel keverd habosra a vajat és a cukrot.
4. Add hozzá a vajas masszához egyesével a tojásokat és keverd simára.
5. Add hozzá a sütőtök pürét és a vaníliát, és ezzel is keverd simára.
6. vedd alacsonyabb fokozatra a robotgépet, és fokozatosan adagold a lisztes keveréket a vajas keverékhez.
7. Végül keverd a csokilencsét a sütőtökös keksz tésztájába. Ha nincs csokilencse, akkor egy tábla csokit éles késsel vágj 3-4 mm-es darabokra, és azt használd.
8. Bélelj ki sütőpapírral két nagy sütőlemezt.
9. Kanállal adagolj a masszából a tepsire, úgy hogy legyen köztük hely, mert sülés közben nőni fognak.
10. Tedd a sütőtökös kekszeket az előmelegített sütőbe és süsd 14 percig.
11. Ha megsültek, vedd ki a sütőből, és a tepsiben hagyd kihűlni.