Sütőtökös tekercs

sütőtökös tekercs mascarponés krémmel

A retro piskótatekercs halloweeni változata a sütőtökös tekercs. A piskótába sütőtök és zamatos fűszerek kerülnek, amit fehércsokis mascarponés krém tesz még ízletesebbé. A recept Amerika egyik kedvenc szakácsától, Martha Stewarttól származik.

Sütőtökös tekercs hozzávalók:

Sütőtökös piskótához:

  • 110 gramm liszt
  • 200 gramm kristálycukor
  • 150 gramm sütőtök püré
  • 3 db tojás
  • 1/2 teáskanál őrölt gyömbér
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1/4 teáskanál őrölt szerecsendió
  • 1/4 teáskanál szódabikarbóna
  • 1/2 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál só

Mascarponés krémhez:

  • 225 gramm mascarpone
  • 120 ml habtejszín
  • 170 gramm fehércsokoládé
  • 1 db narancs

Sütőtökös tekercs elkészítése:

1.Melegítsd elő a sütőt 190 fokra.

2. Szitáld egy tálba a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, sót, gyömbért, fahéjat, szerecsendiót és keverd össze.

3. Üsd egy másik edénybe a tojásokat és add hozzá a kristálycukrot. Robotgéppel keverd össze, míg ki nem fehéredik, és a mennyisége kb. háromszorosára nem nő. Ez kb. 10 perc.

4. Add a tojásos masszához a sütőtök pürét, és keverd tovább alacsony fokon még kb. 2 percig.

5. Szitáld a lisztes keverék felét a tojásos masszához és egy spatulával, forgasd óvatosan össze.

6. Szitáld a lisztes keverék másik felét is a masszához és keverd óvatosan össze.

7. A tésztát kend egy spatula segítségével vékony rétegben egy sütőpapírral bélelt sütőlapra.

8. Süsd kb. 10-12 percig a sütőtökös piskótát, majd vedd ki a sütőből és pihentesd kb. 10 percig.

9. Távolítsd el a sütőpapírt a piskótáról, tekerd fel, és hűtsd ki teljesen.

10. Melegítsd fel a tejszínt, és öntsd a darabokra tördelt fehér csokoládéra, és várj pár percig, hogy a csoki meg tudjon olvadni. Keverd simára.

11. Keverd simára a mascarponét, és add hozzá a fehércsokis massza felét, és keverd össze.

12. Add a krémhez a fehér csokis másik felét, és keverd simára.

13. Végül add hozzá a narancs reszelt héját, és ezzel is keverd össze.

14. Tekerd ki a sütőtökös piskótát és kend meg a krémmel, majd óvatosan tekerd vissza.

 15. Tedd a sütőtökös tekercset a hűtőbe 15-20 percre.

16. Tálalás előtt szórd meg porcukorral.

Summary
recipe image
Recipe Name
Sütőtökös tekercs mascarponés krémmel
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
2.51star1star1stargraygray Based on 4 Review(s)